HU | RO





PARTNEREK

MÉDIAPARTNEREK

TÁMOGATÓNK



Ne provokáld a temesváriakat! (Nu te pune cu timiºorenii!) Országos döntõ

2010-09-14

Két temesvári brand került a legjobb román termékek listájára. A Timiºoreana sör és a Kandia csokoládé, amelyeket a felnõtt közönség jól ismer még a Megboldogult idejébõl azzal a külömbséggel, hogy akkor jó minõségûek voltak. Most viszont, nem a legjobb minõségûek és Temesvárhoz annyi közük van, hogy a Timiºoreana sör a Bega parti városban készül, viszont a Kandia csokoládé nem. A temesvári sörkészítõk eladták magugat a kolozsvári Ursus cégnek, amely egy dél-afrikai tröszthöz tartozik, a Kandia csokoládégyár viszont csak a nevével ment Bukarestbe ahol bekerült a középszerû édességek sorába.

 

Más helyi brandek sem kerülték el a lusta befektetési hangulatot, amely az utóbbi tíz évben elkapta a bánsági befektetõket. A Nagy Comtim az amerikai Smithfieldhez került, miután egy darabig a Cojocaru tesvéreknél „idõzött”, akik ausztráliai oltyánok, és a Poli Timiºoara akárcsak a Kandia, Bukarestbe ment az olasz Claudio Zambonnal, aki a halál szélére vitte, hogy most a bukaresti Marian Iancu hozza majd onnan vissza.

 

Íme mi maradt nekünk: a „Ne provokáld a temesváriakat!” felirat, amelyet a keresztezõdéseknél láthatunk. Ez igen! Még én is, igazi temesvári, kétszer is jól meggondolom, hogy „odaálljak” ezekkel a fenevad temesváriakkal. Mert ha megharagudnak, akkor lesz majd részünk igazi égiháborúban! Majd segítségül hívják a „jöttmenteket” , hogy megoldják a problémákat, és a temesvári üzletemberek, tudják önök melyik testvérpárra gondolok, majd „szénnel” rakják meg a gyáraikat, amelyek híresek a „termelésükrõl” az ingatlanpiacon.

 

forrás: www.debanat.ro


Címkék:   inpress  timisoreana  kandia  temesvar