HU | RO


PARTNEREK

MÉDIAPARTNEREK

TÁMOGATÓNK

HÍRARCHÍVUM

Novemberi videó-válogatás

A CIVILJUTUB júniustól havi egy hírlevelet küld ki a szervezeteknek, melyekben elküldik a CivilJutub.hu civil videómegosztón megjelent, szerintük legérdekesebb videók linkjét. Jelenleg mintegy 350 videót tesznek fel a civil szervezetek havonta a youtube.com videómegosztóra, ők ezeket teszik fel a civil videómegosztóra, kicsit felturbózva őket kereső-szempontból.

Civil videómegosztó

Két éve működik a világ egyetlen civil szervezetekre specializálódott videómegosztója. „A CivilJutub.hu-n készül a hazai civil szervezetek első videó-adatbázisa, melynek segítségével a szervezetek bemutathatják magukat, tevékenységüket a társadalomnak”, ez az egymondatos definíciója a civil videómegosztónak.

Erdélyi Demokrácia Központok - Együttműködési megállapodás

Amely létrejött egyrészről a Magyar Köztársaság Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériuma, Külügyminisztériuma valamint az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács között az alábbi feltételekkel:

InPress műhely

A Csongrád Megyei Önkormányzat tulajdonában működő Megyeszolgálat Szolgáltató és Kereskedelmi Nonprofit Kft., illetve a temesvári Integratio Alapítvány közösen nyújtott be pályázatot a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjához. A projekt célja egy közös sajtó- és hírszolgálat létrehozása, működtetése. Az InPress – Határon átnyúló hírközlési szolgálat megvalósítását célzó projekt a végéhez közeledik. A következő állomás egy workshop lesz 2010. december 3-án pénteken, 10.00 órától. Az eseménynek a Tisza River Club Café (Szeged, Felső-Tiszapart) ad otthont.

Civil Napok

2010. november 26-28. között első alkalommal kerülnek megrendezésre a Temes megyei Civil Napok. A rendezvénysorozat egyrészt alkalmat nyújt a Temes megyében működő civil szervezetek számára, hogy egy tevékenységükről szóló kiállítás keretén belül bemutassák programjaikat a külvilág felé és egymásnak, másrészt a résztvevők lehetőséget nyernek, egy-egy civil szervezet tevékenységébe való bekapcsolódásra.

Jazz és blues zene Kamo emlékére

Ezen a hétvégén Temesváron jazz és blues zenét játszanak. A szerbiai, magyarországi, franciaországi és romániai meghívottak megerősítették részvételüket a Kamo Blues-Jazz Gálára, amelyet immár huszadik alkalommal rendeznek meg és az idén, a fesztivál megalapítójának, Kamocsa Béla emlékének szentelik.

Hat Temes megyei város alakulhat 2012-ben községgé

Több Temes város válhat községgé ha a Parlament elfogadja egy demokrata-liberális szenátor kezdeményezését, amely szerint a 10 000 alatti lakossal rendelkező városok községgé, a 5000 lakos alatti községek pedig falvakká alakulhatnak vissza.

Ingyenesen látogathatják a múzeumokat

A temesvári diákok, egyetemisták és nyugdíjasok ingyenesen látogathatják a város múzeumait. A döntést a megyei tanácsosok hozták az októberi rendkívüli ülésen, amelynek megfelelően a jövő évtől kezdve a diákok, az egyetemisták és Temesvár legidősebb polgárai ingyen látogathatják a városban található és a tanács fennhatósága alatt levő múzeumokat.

Gyászolnak az egyetemisták

Gyász a Temesvári Nyugati Egyetemen. A diákok siratják az új Nemzeti Oktatási Törvény által megcsonkított jogaikat. Az egyetemisták határozottabbak mint valaha, nem hajlandóak engedni és visszaküldik Daniel Funeriu minisztert Franciaországba, ahol egykor tanulmányait végezte.

Temesvár CFR nélkül

A CFR temesvári körzeti kirendeltségét ... összecsomagolták és elküldték Craiovára. A közlekedési Minisztériumnak három napjába tellett amíg elköltöztette az árú és utasszállító részleget az ország nyugati feléből a délibe. A temesvári kirendeltség szakszervezetei állítják, hogy újabb, nagyszámú elbocsátások következnek. És pont a piramis csúcsával kezdik, a temesvári igazgatókkal.
 
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18