HU | RO

PARTNEREK

MÉDIAPARTNEREK

TÁMOGATÓNKHÍRARCHÍVUM

Novemberi videó-válogatás

A CIVILJUTUB júniustól havi egy hírlevelet küld ki a szervezeteknek, melyekben elküldik a CivilJutub.hu civil videómegosztón megjelent, szerintük legérdekesebb videók linkjét. Jelenleg mintegy 350 videót tesznek fel a civil szervezetek havonta a youtube.com videómegosztóra, õk ezeket teszik fel a civil videómegosztóra, kicsit felturbózva õket keresõ-szempontból.

Civil videómegosztó

Két éve mûködik a világ egyetlen civil szervezetekre specializálódott videómegosztója. „A CivilJutub.hu-n készül a hazai civil szervezetek elsõ videó-adatbázisa, melynek segítségével a szervezetek bemutathatják magukat, tevékenységüket a társadalomnak”, ez az egymondatos definíciója a civil videómegosztónak.

Erdélyi Demokrácia Központok - Együttmûködési megállapodás

Amely létrejött egyrészrõl a Magyar Köztársaság Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériuma, Külügyminisztériuma valamint az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács között az alábbi feltételekkel:

InPress mûhely

A Csongrád Megyei Önkormányzat tulajdonában mûködõ Megyeszolgálat Szolgáltató és Kereskedelmi Nonprofit Kft., illetve a temesvári Integratio Alapítvány közösen nyújtott be pályázatot a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttmûködési Program 2007-2013 keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjához. A projekt célja egy közös sajtó- és hírszolgálat létrehozása, mûködtetése. Az InPress – Határon átnyúló hírközlési szolgálat megvalósítását célzó projekt a végéhez közeledik. A következõ állomás egy workshop lesz 2010. december 3-án pénteken, 10.00 órától. Az eseménynek a Tisza River Club Café (Szeged, Felsõ-Tiszapart) ad otthont.

Civil Napok

2010. november 26-28. között elsõ alkalommal kerülnek megrendezésre a Temes megyei Civil Napok. A rendezvénysorozat egyrészt alkalmat nyújt a Temes megyében mûködõ civil szervezetek számára, hogy egy tevékenységükrõl szóló kiállítás keretén belül bemutassák programjaikat a külvilág felé és egymásnak, másrészt a résztvevõk lehetõséget nyernek, egy-egy civil szervezet tevékenységébe való bekapcsolódásra.

Jazz és blues zene Kamo emlékére

Ezen a hétvégén Temesváron jazz és blues zenét játszanak. A szerbiai, magyarországi, franciaországi és romániai meghívottak megerõsítették részvételüket a Kamo Blues-Jazz Gálára, amelyet immár huszadik alkalommal rendeznek meg és az idén, a fesztivál megalapítójának, Kamocsa Béla emlékének szentelik.

Hat Temes megyei város alakulhat 2012-ben községgé

Több Temes város válhat községgé ha a Parlament elfogadja egy demokrata-liberális szenátor kezdeményezését, amely szerint a 10 000 alatti lakossal rendelkezõ városok községgé, a 5000 lakos alatti községek pedig falvakká alakulhatnak vissza.

Ingyenesen látogathatják a múzeumokat

A temesvári diákok, egyetemisták és nyugdíjasok ingyenesen látogathatják a város múzeumait. A döntést a megyei tanácsosok hozták az októberi rendkívüli ülésen, amelynek megfelelõen a jövõ évtõl kezdve a diákok, az egyetemisták és Temesvár legidõsebb polgárai ingyen látogathatják a városban található és a tanács fennhatósága alatt levõ múzeumokat.

Gyászolnak az egyetemisták

Gyász a Temesvári Nyugati Egyetemen. A diákok siratják az új Nemzeti Oktatási Törvény által megcsonkított jogaikat. Az egyetemisták határozottabbak mint valaha, nem hajlandóak engedni és visszaküldik Daniel Funeriu minisztert Franciaországba, ahol egykor tanulmányait végezte.

Temesvár CFR nélkül

A CFR temesvári körzeti kirendeltségét ... összecsomagolták és elküldték Craiovára. A közlekedési Minisztériumnak három napjába tellett amíg elköltöztette az árú és utasszállító részleget az ország nyugati felébõl a délibe. A temesvári kirendeltség szakszervezetei állítják, hogy újabb, nagyszámú elbocsátások következnek. És pont a piramis csúcsával kezdik, a temesvári igazgatókkal.
 
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18