HU | RO


PARTENERI

PARTENERI MEDIA

FINANTATOR

S-A ÎNCHEIAT INPRESS, URMEAZĂ INPRESS II.

Ziariști, specialiști de la radio și televiziune au colaborat în cadrul proiectului comun între Societatea Megyeszolgálat Non-Profit aflat în proprietatea Consiliului Județean Csongrád, respectiv Fundația Integratio din Timișoara, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră între Ungaria-România 2007-2013 către Fondul European de Dezvoltare Regională a Uniunii Europene. Scopul a fost crearea și punerea în funcțiune a unui serviciu comun de media și știri. Proiectul a încercat să apropie locuitorii ambelor județe, care de ani de zile sunt înfrățite, ca să afle cât mai mult unii despre ceilalți.

Centrele pentru Democrație s-au deschis în toată Transilvania

Odată cu începerea noului an și-au început lucrul în toată Transilvania Centrele pentru Democrație pe care îi așteaptă o sarcină importantă: să faciliteze procedura cererilor care se vor înainta pentru obținerea cetățeniei maghiare, în termeni oficiali să faciliteze solicitările procedurii simplificate a naturalizării. Pe baza înțelegerii între Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania, Ministerul Justiției și a Administrației Publice din Republica Ungară precum și între Ministerul de Externe, primul Centru pentru Democrație a fost inaugurat anul trecut în decembrie, la Oradea, însă acest centru va fi deschis pentru public începând cu data de 3 ianuarie.

Solicitări de propuneri

Agenția Națională de Dezvoltare din Ungaria, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, lansează a patra solicitare de propuneri de proiecte (HURO/1001) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 în data de 10 decembrie 2010.

Workshop InPress

În cadrul Programului Transfrontalier Româno-Maghiar 2007-2013, Megyeszolgálat Szolgáltató és Kereskedelmi Nonprofit SRL al Consiliului Județului Csongrád precum și Fundația Integratio a înaintat un proiect către Fondul European de Dezvoltare Regională. Scopul proiectului a fost realizarea unui serviciu mass-media în comun. Proiectul intitulat InPress – Serviciu mass media transfrontalier se apropie de sfârșit. Următoarea stație a proiectului va fi un workshop care va începe vineri, 3 decembrie 2010 la ora 10.00. Evenimentul va fi găzduit de Tisza River Club Café (Szeged, Felső-Tiszapart).

Jazz și blues, pentru Kamo

În acest sfârșit de săptămână, la Timișoara se cântă jazz și blues. Invitați din Serbia, Ungaria, Franța și România au confirmat participarea la Gala Blues-Jazz Kamo, festival ajuns la cea de-a douăzecea ediție și dedicat, în acest an, memoriei fondatorului său, muzicianul Kamocsa Bela.

Sase orase din Timis ar putea deveni comune din 2012

Mai multe orașe din județul Timiș ar putea deveni comune, dacă parlamentarii aprobă o inițiativă a unui senator PDL, care a propus ca localitățile care au statut de oraș și nu au peste 10.000 de locuitori, precum și cele care au statut de comune și nu au peste 5.000 de locuitori să fie retrogradate la rangul de comune, respectiv sate.

Accest gratuit in muzee

Elevii, studenții și pensionarii din Timișoara vor intra gratuit în muzeele din oraș. Decizia a fost luată de consilierii județeni, care au hotărât în ședința ordinară din luna octombrie ca de anul viitor, elevii, studenții și cei mai în vârstă dintre timișoreni să aibă gratuitate la principalele instituții culturale din oraș aflate în subordinea Consiliului Județean.