HU | RO

PARTENERI

PARTENERI MEDIA

FINANTATORS-A ÎNCHEIAT INPRESS, URMEAZÃ INPRESS II.

Ziariºti, specialiºti de la radio ºi televiziune au colaborat în cadrul proiectului comun între Societatea Megyeszolgálat Non-Profit aflat în proprietatea Consiliului Judeþean Csongrád, respectiv Fundația Integratio din Timișoara, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalierã între Ungaria-România 2007-2013 cãtre Fondul European de Dezvoltare Regionalã a Uniunii Europene. Scopul a fost crearea ºi punerea în funcþiune a unui serviciu comun de media ºi ºtiri. Proiectul a încercat sã apropie locuitorii ambelor judeþe, care de ani de zile sunt înfrãþite, ca sã afle cât mai mult unii despre ceilalþi.

Centrele pentru Democrație s-au deschis în toatã Transilvania

Odatã cu începerea noului an ºi-au început lucrul în toatã Transilvania Centrele pentru Democrație pe care îi aºteaptã o sarcinã importantã: sã faciliteze procedura cererilor care se vor înainta pentru obþinerea cetãþeniei maghiare, în termeni oficiali sã faciliteze solicitãrile procedurii simplificate a naturalizãrii. Pe baza înþelegerii între Consiliul Naþional al Maghiarilor din Transilvania, Ministerul Justiþiei ºi a Administraþiei Publice din Republica Ungarã precum ºi între Ministerul de Externe, primul Centru pentru Democrație a fost inaugurat anul trecut în decembrie, la Oradea, însã acest centru va fi deschis pentru public începând cu data de 3 ianuarie.

Solicitãri de propuneri

Agenþia Naþionalã de Dezvoltare din Ungaria, în colaborare cu Ministerul Dezvoltãrii Regionale ºi Turismului, lanseazã a patra solicitare de propuneri de proiecte (HURO/1001) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalierã Ungaria-România 2007-2013 în data de 10 decembrie 2010.

Workshop InPress

În cadrul Programului Transfrontalier Româno-Maghiar 2007-2013, Megyeszolgálat Szolgáltató és Kereskedelmi Nonprofit SRL al Consiliului Judeþului Csongrád precum ºi Fundaþia Integratio a înaintat un proiect cãtre Fondul European de Dezvoltare Regionalã. Scopul proiectului a fost realizarea unui serviciu mass-media în comun. Proiectul intitulat InPress – Serviciu mass media transfrontalier se apropie de sfârºit. Urmãtoarea staþie a proiectului va fi un workshop care va începe vineri, 3 decembrie 2010 la ora 10.00. Evenimentul va fi gãzduit de Tisza River Club Café (Szeged, Felsõ-Tiszapart).

Jazz și blues, pentru Kamo

În acest sfârșit de sãptãmânã, la Timișoara se cântã jazz și blues. Invitați din Serbia, Ungaria, Franþa ºi România au confirmat participarea la Gala Blues-Jazz Kamo, festival ajuns la cea de-a douãzecea ediție și dedicat, în acest an, memoriei fondatorului sãu, muzicianul Kamocsa Bela.

Sase orase din Timis ar putea deveni comune din 2012

Mai multe orașe din județul Timiș ar putea deveni comune, dacã parlamentarii aprobã o inițiativã a unui senator PDL, care a propus ca localitãțile care au statut de oraș și nu au peste 10.000 de locuitori, precum și cele care au statut de comune și nu au peste 5.000 de locuitori sã fie retrogradate la rangul de comune, respectiv sate.

Accest gratuit in muzee

Elevii, studenții și pensionarii din Timișoara vor intra gratuit în muzeele din oraș. Decizia a fost luatã de consilierii județeni, care au hotãrât în ședința ordinarã din luna octombrie ca de anul viitor, elevii, studenții și cei mai în vârstã dintre timișoreni sã aibã gratuitate la principalele instituții culturale din oraș aflate în subordinea Consiliului Județean.