HU | RO





PARTNEREK

MÉDIAPARTNEREK

TÁMOGATÓNK



Eredmény nélkül

2010-09-14

Temesváron még nem alkalmazzák a tranzitdíjat a nagy tonnatartalmú autók esetén, a sofõrök megelégedésére és a helyi hatóságok elégedetlenségére. A birók elhalasztották egy héttel az ítélet kimondását.

 

A perkeresetet a területi kormány képviselõje Mircea Bãcalã nyújtotta be, aki diszkriminatívnak tartja a díjat.

 

A Temesvári Városháza be akar vezetni egy díjat azokra az autókra amlyeknek a súlya nagyobb mint 7,5 tonna a sofõrök döbbenetére és elégedetlenségére. A pénzt a város infrastruktúrájának a felújítására szánják. Több hónapos elhalasztások után, amely a közigazgatás és a fuvarozók képviselõi között viták miatt történt, a huzavona folyik a bíróságon is. A határidõt szeptember 14-ére halasztották.

 

A prefektus által a közigazgatási bíróságon benyújtott panasz mellett az ország szállítói is benyútottak egy beadványt az európai bíróságokon, amelyben a temesvári városháza képviselõit és a temesvári helyi tanácsot túlkapással vádolják.
Abban az esetben, amelyben a bíróság törvényesnek ítéli meg a díjat, az összes szállító akiknek az autói nehezebbek mint 7,5 tonna, kénytelenek lesznek 200 lejt kifizetni minden egyes alkalommal, amikor keresztül mennek a városon. Mindezt addig, amíg megnyitják a körgyûrût, amelyik megoldaná a problémát.

 

forrás: www.analogtv.ro


Címkék:   inpress  tranzitdij  7  5 tonna  temesvar